Inleiding

BOERDERIJCOMPLEX met een interessante bouwgeschiedenis die met name tot uitdrukking komt in het opmerkelijke organisch gegroeide L-vormige samenstel van bouwvolumes. Topgevel met jaartalanker 1820. Uitbreidingen uit de periode 1900-1920. Van de bijgebouwen zijn de vroeg twintigste eeuwse stookhut en de met riet gedekte, negentiende eeuwse houten bijschuur (inmiddels gesloopt) van belang. Vormgeving en materiaalgebruik zijn overwegend traditioneel.

Het complex is markant gelegen aan een kleine brink nabij een kruispunt.

Waardering

Boerderijcomplex bestaande uit boerderij, houten bijschuur (inmiddels gesloopt) en stookhut van bouwhistorisch, architectuurhistorisch en typologisch belang; voorts stedebouwkundig bepalend voor de kleine brink van Norg en het noordelijk gelegen kruispunt.