Inleiding

Complex bestaande uit een Nederlands Hervormde KERK en een bijbehorende PASTORIE gebouwd in 1853 in een classicistisch georienteerde Waterstaatsstijl. Het complex is in 1975 in opdracht van de kerkeraad door Bureau Monumentenzorg van de provincie Drenthe gerestaureerd. Vermeldenswaardig is de achter de kerk gelegen begraafplaats; deze is echter van lokaal belang.

Waardering

Complex van cultuurhistorisch belang als bijzondere uitdrukking van een geestelijke ontwikkeling, van architectuurhistorisch belang vanwege het ontwerp, de vormgeving, de gaafheid en herkenbaarheid, van stedebouwkundig belang vanwege de functionele samenhang tussen de verschillende onderdelen en de ruimtelijke betekenis van het complex ten opzichte van het dorp.