Inleiding

Drie vrijstaande middenstandswoningen, aan het begin van de 20ste eeuw gebouwd in het bosrijke gebied van Schuddebeurs. Voor wat betreft karakter en locatie vormen deze woningen goede voorbeelden van de woningbouw voor de gegoede burgerij en rentenierende boeren op Schouwen-Duiveland.

Omschrijving

De drie vrijstaande woningen, twee met langsgevel en een met topgevel, zijn opgetrokken uit baksteen. De (voor)gevels worden verlevendigd door gepleisterde en/of bakstenen elementen zoals banden, bogen, boogtrommelvullingen en plinten.

Waardering

Relatief rijke en gave vertegenwoordigers van een in de streek vaker voorkomend woningtype. De woningen zijn gebouwd op een karakteristieke locatie. Zij zijn van cultuurhistorische waarden als uitdrukking van een sociaal-economische ontwikkeling en van architectonische waarden.