Inleiding

Tot woonhuis verbouwde BOERDERIJ met SCHUUR, nu verbouwd tot woonhuis met garage/dierenverblijf, op een dusdanige wijze dat het karakter van het oorspronkelijke erf niet is verstoord. De boerderij is gebouwd in 1870, het woonhuisgedeelte is in 1926 verbouwd. Opvallend zijn de bij de verbouwing van 1926 aangebrachte schuifvensters met bewerkte wisseldorpels in het woonhuisgedeelte.

De manier waarop de functieverandering naar woonhuis is uitgevoerd, is een goed voorbeeld van hoe dat met behoud van oorspronkelijke kwaliteit kan. Ook de schuur is ondanks de functieverandering intact gebleven. Volgens de gevelsteen is de schuur ge- of verbouwd in 1923, door dezelfde bouwers die 3 jaar later het woonhuisgedeelte van de boerderij verbouwden.

Achter op het erf, met enkele solitaire bomen, ligt de boerderij met de daklijn haaks op de straatas en met het bedrijfsgedeelte aan de straatzijde. Tussen straat en boerderij ligt de schuur, met de daklijn parallel aan de straat. De hoge inrijdeuren liggen niet aan de straatzijde waardoor een erf met een gesloten sfeer is ontstaan.

Voormalig boerderijcomplex van architectuurhistorisch en stedebouwkundig belang vanwege:

- de functionele en ruimtelijke relatie van de gebouwen onderling en hun plaatsing ten opzichte van de straat.

- de gaafheid van het complex die dankzij de voorbeeldige verbouwing nog het oorspronkelijke karakter heeft.