Inleiding

Traditionele Zeeuwse boerderij met schuur en woonhuis in elkaars verlengde aaneengebouwd; in oorsprong daterend uit 1914, de schuur in gelijke stijl verlengd in 1934. Dwars achter de schuur, grenzend aan de gedempte metsput, een vrijstaande varkensstal.

Omschrijving

Boerderijcomplex met traditioneel, verdiepingloos woonhuis met langsgevel en een aangebouwde, zwartgeteerde houten dwarsdeelschuur in karakteristieke laat-19de eeuwse/vroeg 20ste eeuwse vormgeving. Met uitzondering van de bakstenen stalgevel is de schuur nog geheel in hout uitgevoerd en vormt daarmee een laat voorbeeld van dit type boerderijbouw.

Waardering

Complex van algemeen belang vanwege cultuurhistorische waarden als vertegenwoordiger van deze bouwtrant en, door ligging, afmetingen, materialen en kleuren van ensemblewaarden en van belang voor het aanzien van de streek.