509122 - Boerderijcomplex
Borsele E 1257
Borsele E 1136
's-Heerenhoeksedijk 52, 4441 RE te Ovezande

Inleiding

Eenvoudige, bakstenen varkensstal, onderdeel van het traditioneel opgezette boerderijcomplex, geplaatst achter de schuur aan de kop van de mestput en daarmee een afscheiding tussen het woonerf en de mestput vormend.

Omschrijving

Sober uitgevoerd stalgebouwtje, opgetrokken uit rode baksteen en afgedekt met een lessenaarsdak. Mestputgevel voorzien van drie staldeurtjes met rondboog bovenlichten met louvres.

Aan de woonerfzijde is de gevel voorzien van drie getoogde deurtjes waartussen stalen raampjes met roedeverdeling. Het lessenaarsdak is gedekt met gesmoorde kruispannen.

Waardering

Stalgebouwtje als karakteristiek complexonderdeel van belang voor het boerderijcomplex en als zodanig van ensemblewaarde.

Ja Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Varkenshok