Inleiding

Complex van KLOOSTER, KLEUTERSCHOOL met TUINMUUR en LAGERE SCHOOL voor meisjes, gebouwd in 1925-1926 in Interbellum-architectuur.

De gebouwen staan in een U-vorm, rondom een pleintje met een ommuurde tuin. De lagere school staat ten zuiden op het terrein met de kopgevel naar de straat. Een deel van het kloostergebouw staat verder naar achter op het terrein met de langsgevel naar de straat en grenst voor een klein deel aan de noordzijde van de lagere school. De noordelijke vleugel staat met de kopgevel naar de straat en grenst aan het kloostergebouw. In deze vleugel bevond zich op de verdieping het klooster en op de begane grond de kleuterschool.

De gebouwen zijn opgetrokken uit rode baksteen, voorzien van roodbruine bakstenen banden van verticaal metselwerk. Alle daken, met uitzondering van de platte daken, zijn gedekt met rode tuile du nord.

Waardering

Complex van KLOOSTER, KLEUTERSCHOOL met TUINMUUR en LAGERE SCHOOL van algemeen belang vanwege cultuurhistorische waarde, van waarde als compleet geheel van klooster en onderwijsvoorzieningen en vanwege gaafheid.