Omschrijving

Hasselholt is een eenvoudige buitenplaats in een landelijke setting met een voornamelijk utilitair karakter bestaande uit HOOFDGEBOUW (1), een haaks daarop staand (met de hoeken tegen elkaar) VAKWERKHUIS (2), TUINAANLEG (3), SCHUUR (4), INRIJHEK (5), TUINMUREN (6) en KRUISBEELD (7). Het complex Hasselholt, in oorsprong 14e eeuws, ligt direct ten zuiden van het dorp Ohé en wordt begrensd door de Dorpsstraat (noordoost), de Burg. Minkenberglaan (noordwest), de Daalerdijk (zuidwest) en agrarische gronden (zuidoost).

Waardering

De buitenplaats HASSELHOLT is van algemeen cultuurhistorisch belang vanwege de hoge mate van gaafheid van het complex in zijn vrijwel ongestoorde rurale setting.