Inleiding

Boerderijcomplex van LANGHUISSTOLP van het Westfriese type met bijbehorende ARBEIDERSWONING en SCHUUR, gelegen op een ruim erf met volwassen geboomte aan de westzijde van de Koningspade. Het complex dateert waarschijnlijk merendeels uit de late 19de eeuw, het voorhuis is ouder.

Omschrijving

De schuur bevindt zich direct ten noorden van de langhuisstolp. De arbeiderswoning staat op geruime afstand ten noordoosten van de langhuisstolp. Alle complexonderdelen bevinden zich op één perceel op het in de inleiding genoemde erf.

Waardering

Het in streekeigen trant uitgevoerde boerderij-complex van langhuisstolp, schuur en arbeiderswoning is van algemeen belang uit cultuur- en architectuurhistorisch oogpunt als gaaf bewaard gebleven voorbeeld van landelijke bouwkunst uit de late 19de eeuw.