Inleiding

Complex van voormalige PASTORIE met klein BIJGEBOUW, gelegen aan de westzijde van de Schoolstraat, ten noorden van de Nederlands hervormde kerk. Pastorie en bijgebouw zijn in 1872 gebouwd naar ontwerp van G. Groen in een eclectische bouwstijl met kenmerken van de Chaletstijl, hetgeen vooral blijkt uit de kapvorm. Aan de weg twee vierkante pijlers met dekplaat.

Complex-omschrijving.

Uit twee onderdelen bestaand complex van vrijstaande, voormalige pastorie met één bouwlaag en forse kapverdieping onder licht overstekend pannen zadeldak, opgetrokken in baksteen met stuc-ornamenten en uit een klein, verdiepingsloos bijgebouw onder pannen zadeldak.

Waardering

Complex van voormalige pastorie met bijgebouw van algemeen belang uit architectuur- en cultuurhistorisch oogpunt als vrijwel gaaf bewaard gebleven voorbeeld van een voornaam 19de-eeuws woonhuis op het platteland. Het object heeft ensemblewaarde vanwege de ligging nabij de Nederlands hervormde kerk.