Omschrijving

Complex, bestaande uit voormalige ATELIERWONING en GARAGE aan de Zevenenderdrift te Laren, gebouwd tussen 1920 en 1922 naar ontwerp van architect W. Hamdorff bestemd voor eigen bewoning annex atelier. Het complex is gelegen in de vork van de Zevenenderdrift en de Lage Vuurscheweg.

Omschrijving

Het complex omvat twee afzonderlijk te beschermen onderdelen, te weten de voormalige atelier-woning en de garage, opgetrokken in de Gooise landhuisstijl.

Waardering

Het complex van woonhuis-atelier en garage aan de Zevenenderdrift te Laren is van algemeen belang uit cultuur- en architectuurhistorisch oogpunt als gaaf bewaard voorbeeld van een van de eerste in de Gooise landhuisstijl opgetrokken woonhuis en garage, daterend uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Daarnaast is het complex van belang als karakteristiek onderdeel uit het oeuvre van architect W. Hamdorff.