Registergegevens

Monumentgegevens

Monumentnummer
511259
Complexnummer
511257 - Title
Inschrijving register
Kadaster deel/nr
82839/10
Kadastrale aanduiding
Laren Noord-Holland G 3624
Bij Zevenenderdrift 55, 1251 RB te Laren

Omschrijving

Inleiding

GARAGE, onderdeel uitmakend van het complex van atelierwoning en garage aan de Zevenenderdrift te Laren, gebouwd in 1922 naar ontwerp van architect W. Hamdorff. De garage is gelegen aan de zijde van de Lage Vuurscheweg.

Omschrijving

Garage op rechthoekige plattegrond, opgetrokken uit gepotdekselde delen en afgesloten door een zadeldak. In de noordgevel bevinden zich de garagedeuren, waarvan de linkerbovenhoek is afgeschuind ten behoeve van de dakhelling. Aan de rechterzijde van de deuren wordt deze afschuining herhaald door een parallel met de dakrand lopende balk. Deze loopt boven de deur door en buigt om en vormt zo een driehoek aan de rechterzijde boven de deuren. De driehoek is dichtgezet met glas, door diagonale roeden onderverdeeld.Boven de deuren en de schuine balk is de gevel gepotdekseld. De driehoek die ter rechterzijde wordt gevormd door deur en schuine balk is opgevuld met metselwerk, de onderste laag in siermotief van rode baksteen.

Waardering

De garage is van algemeen belang als onderdeel van het complex van atelierwoning en garage aan de Zevenenderdrift te Laren.

Dit monument maakt onderdeel uit van complexnummer 511257. Hier vindt u meer informatie over het complex en de bijbehorende monumenten.

Overige gegevens

Oorspronkelijke functies

Hoofdfunctie Hoofdcategorie Subcategorie Functie Verbijzondering Toelichting
Ja Handelsgebouwen, opslag- en transportgebouwen Opslag Garage (G)

Bouwactiviteiten

Werkzaamheid Van Tot Nauwkeurigheid Toelichting
vervaardiging
1920
1921
exact

Bouwstijlen

Bouwstijl Zuiverheid Toelichting Rijksmonumentnummer
n.v.t.
niet van toepassing

Ambachten

Vakman Beroep Toelichting
Hamdorff, W. ; Noord-Holland
architect / bouwkundige / constructeur