Inleiding

Uit 3 onderdelen - BOERDERIJ met KOETSHUIS en TOEGANGSHEK bestaande complex genaamd "Boschrijk" en gesitueerd aan de oostzijde van de Jisperweg. Het geheel werd gebouwd rond 1875.

Complex-omschrijving

De boerderij heeft een villa-achtig witgepleisterd voorhuis in eclectische trant (met elementen van chaletstijl) met eenvoudige schuur tegen de achterzijde. Het bakstenen vrijstaande koetshuis staat links (N) van de boerderij. Het sierlijk gesmede toegangshek staat op een gemetselde boogbrug over de wegsloot die het erf van Boschrijk scheidt van de openbare weg.

Waardering

Het rijk gedetailleerde complex Boschrijk van boerderij met koetshuis en toegangshek is van algemeen belang wegens cultuur- en architectuurhistorische waarde als gaaf bewaard gebleven voorbeeld van 19de-eeuwse landelijke bouwkunst waarbij invloeden van stedelijke bouwkunst zijn verwerkt en de streek-eigen bouwtraditie is verlaten.