Beemster I 938
Jisperweg 29, 1464 NE te Westbeemster

Omschrijving

Op rechthoekig grondplan gebouwd KOETSHUIS, bestaande uit één bouwlaag onder overstekend zadeldak met zwarte kruispan en gesneden windveren. Het muurwerk is hoofdzakelijk opgetrokken in rode baksteen met een gecementeerde plint. Gele baksteen is afwisselend ter decoratie toegepast. De symmetrische voorzijde heeft een opgeklampte dubbele deur met drieruits bovenlicht, geflankeerd door een rechthoekig en getoogd venster met liggende vijfruits roedeverdeling. De geveltop heeft een rond vierruits venster. De linkerzijde heeft twee getoogde ijzeren stalvensters. De rechterzijde is blind. De achterzijde heeft een dubbele schuifdeur met getoogd vierruits bovenlicht. Daarboven bevindt zich een opgeklampte dubbele transportdeur met getoogd tweelichts bovenlicht.

Waardering

Het koetshuis is van algemeen belang wegens architectuur- en cultuurhistorische waarde en als historisch-functioneel onderdeel van het boerderijcomplex Boschrijk.

Nee Handelsgebouwen, opslag- en transportgebouwen Opslag Koetshuis (G)