Inleiding

ARBEIDERSWONING, van het krimpjestype met dwarsdeel, BIJSCHUUR en STOOKHUT, gebouwd omstreeks 1900 in een Ambachtelijk-traditionele stijl. Het achterste gedeelte van de schuur is in de loop der tijd vernieuwd.

Het complex is gelegen aan een zijweg van de Kampweg (doorgaande weg) in het open veld temidden van enkele boerderijen. De bijschuur ligt aan de linkerzijde van de woning en de stookhut aan de rechterzijde.

Zowel in- als exterieur konden van de eigenaar niet bekeken worden.

Waardering

Arbeiderswoning, bijschuur en stookhut van algemeen belang vanwege architectuurhistorische, cultuurhistorische en stedenbouwkundige waarde:

- als voorbeeld van een complex bestaande uit een arbeiderswoning, bijschuur en stookhok uit het einde van de negentiende eeuw in de provincie Groningen

- vanwege de traditionele vormgeving en detaillering

- vanwege de vrij hoge mate van gaafheid van het complex en de samenstellende onderdelen