Inleiding.

Het complex bestaat uit het JACHTHUIS MET STALLEN (1), de LANGGEVELBOERDERIJ (2) en de bijbehorende STAL (3). Het jachthuis verrees in 1928, de boerderij werd rond 1935-1939 gebouwd, de stal in 1939. De gebouwen zijn waarschijnlijk uitgevoerd naar ontwerp van architect Max Winders uit Antwerpen in Traditionalistische stijl met Um 1800-motieven.

Het complex staat aan de rand van het landgoed Jorissenhoeve. De boerderij is evenals die aan de Achtmaalsebaan 17 en het jachthuis aan de Hoeksestraat 17 gebouwd in opdracht van de familie Carlier.

Waardering.

Het complex is van algemeen belang. Het heeft cultuurhistorisch belang als voorbeeld van een sociaal-economische ontwikkeling, met name de ontginning en stichting van landgoederen met agrarische functie nabij de landsgrens, tevens is het van belang als voorbeeld van de typologische ontwikkeling van jachthuis en boerderij. Het heeft architectuurhistorische waarde vanwege de bijzondere variant van de Traditionalistische stijl. Het complex is tevens van belang vanwege de gaafheid van met name het exterieur en de hoogwaardige kwaliteit van de samenstellende onderdelen.