Inleiding.

Boerderijcomplex, buiten de kern van Dongen. Het complex bestaat uit een langgevelboerderij (I), gebouwd in het laatste kwart van de negentiende eeuw en een oudere schuur (II). Achter de boerderij liggen enkele kleine stallen uit het begin van deze eeuw waaronder een kalverstal en een naoorlogse stal, deze gebouwen worden niet beschermd.

Omschrijving.

Boerderij en schuur liggen naast elkaar met het front naar de straat gericht, echter een flink eind van de straat af, voorafgegaan door een erf en grasland.

Waardering.

Het complex is van algemeen belang. Het heeft cultuurhistorisch belang als uitdrukking van de sociaal-economische ontwikkeling van de landbouw in de Langstraat en als specimen van de typologische ontwikkeling van de Brabantse boerderij in het laatste kwart van de negentiende eeuw. Het is gaaf bewaard gebleven.