Inleiding

De voormalige buitenplaats Cromvliet bestaat uit een LANDHUIS en een omringend PARK. Aan het begin van de oprijlaan vanaf de Beetslaan, ligt een vaste BRUG over een duiker, die wordt afgesloten door een TOEGANGSHEK.

Het landhuis Cromvliet, het omringende park en het 17e eeuwse toegangshek zijn als rijksmonument geregistreerd onder nummer 20039.

Omschrijving

Buitenplaats met brug over een duiker en hek, gelegen aan het begin van de oprijlaan van het landhuis Cromvliet, aan de rand van de woonwijk Cromvliet.

Waardering

Buitenplaats met landhuis, park, vaste brug en toegangshek, van algemeen belang vanwege de cultuurhistorische en stedenbouwkundige waarde wegens de onderlinge functionele en visuele relatie van de onderdelen van de buitenplaats.