Inleiding

Boerderijcomplex van rond 1850, behorend tot het landgoed de Aalshorst van baron van Dedem. Het complex verkeert in oorspronkelijke staat, al zijn in de loop der tijd talrijke kleine ingrepen verricht aan de gebouwen op het erf. De BOERDERIJ staat met de noklijn haaks op de Hessenweg, parallel hiernaast staan een SCHUUR met BAKSPIEKER en een WAGENLOODS. Tussen deze gebouwen en de weg staan tenslotte twee HOOIBERGEN. Voor het woongedeelte staan leilinden. Het erf is geplaveid met klinkers.

De boerderij, die nog steeds als zodanig functioneert, is inwendig gemoderniseerd (bijkeuken).

Waardering

Complex, bestaande uit boerderij, schuur met bakspieker, wagenloods en twee hooibergen, van algemeen cultuur-, architectuurhistorisch en stedebouwkundig belang:

-\tals illustratie van de ontwikkeling van de agrarische bedrijfsvoering in de tweede helft van de 19de en het begin van de 20ste eeuw

-\tvanwege de voor de streek kenmerkende typologie van de bebouwing

-\tvanwege de beeldbepalende ligging aan de Hessenweg