Inleiding

Complex bestaande uit een KEUTERBOERDERIJ met STOOKHUT. De boerderij is waarschijnlijk gebouwd in het derde kwart van de negentiende eeuw in een Ambachtelijk-traditionele bouwtrant, samen met de stookhut. In 1942 is in het schuurgedeelte de stal hersteld en in 1949/50 zijn de vensterkozijnen van het woongedeelte vervangen door de huidige. In 1967 er een nieuwe schuur bij het pand gebouwd, die wegens te geringe ouderdom buiten de bescherming van rijkswege valt.

Het complex is beeldbepalend gelegen aan de Wijmeersterweg, schuin tegenover een soortgelijk monumentaal complex (Wijmeersterweg 1).

Waardering

Complex bestaande uit een keuterboerderij met stookhut van algemeen belang vanwege cultuur- en architectuurhistorische waarde

- als voorbeeld van een keuterboerderij met stookhut uit het derde kwart van de negentiende eeuw

- vanwege de typerende streekeigen vormgeving met krimp