Bellingwolde L 1
Wymeersterweg 2, 9695 XA te Bellingwolde

Omschrijving

KEUTERBOERDERIJ met aan de rechterzijde één krimp, opgetrokken in een rood-bruine baksteen. Het driezijdige schilddak tegen een rechte voorgevel met topschoorsteen, heeft een wolfeind aan de achterzijde en is gedekt met een rode Hollandse pan. Het dak heeft strakke windveren en een (vernieuwde) goot; achter op de nok een houten ontluchtingsrooster.

Het woongedeelte heeft aan de voorzijde (west) twee T-vensters, een iets korter zesruitsvenster en twee tweeruits zaadvensters, alle onder een rollaag. Aan de zuidzijde en T-venster met rollaag.

In de krimp aan de zuidgevel, aan de westzijde een deur (oorspronkelijk de hoofdentree) met deurlicht en rollaag. Aan de zuidzijde van de krimp vier kleine liggende vensters, een deur met deurlicht en een klein w.c. venster; in een iets verhoogd (vernieuwd) deel van de zuidgevel (vernieuwde) dubbele schuurdeuren. Rechts ervan een uitgebouwd deel waarin twee piepkleine vensters.

In de (deels gewijzigde) achtergevel (oost) twee liggende schuurvensters, een opgeklampte deur, een halfrond ijzeren schuurvenster, een niet-origineel klein venster en een niet-origineel luchtrooster.

In de later nieuw opgetrokken noordgevel vier liggende schuurvensters met rollaag en een klein tweeruits venster.

Het INTERIEUR valt wegens verbouw buiten de bescherming van rijkswege.

Keuterboerderij van algemeen belang vanwege cultuur- en architectuurhistorische waarde