Inleiding

Complex bestaande uit een ONTGINNINGSBOERDERIJ met BIJSCHUUR. De boerderij is gebouwd in 1914 in opdracht van de gebroeders Hesse. Het pand dat is opgetrokken in een Overgangsarchitectuur, heeft in de loop der jaren aan de buitenkant nauwelijks wijzigingen ondergaan. Ten noordwesten van de boerderij staat een bijschuur, die vermoedelijk ook uit 1914 stamt.

Het complex is fraai gelegen aan de weg van Ter Apel naar Sellingen. Een oprijlaan met essen aan weerszijden verleent toegang tot het erf. Aan de westzijde van de boerderij restanten van een boomgaard.

De boerderij mocht noch van buiten noch van binnen worden bekeken, waardoor de omschrijving niet geheel volledig is.

Waardering

Complex bestaande uit een ontginningsboerderij met bijschuur van algemeen belang vanwege cultuur- en architectuurhistorische waarde

- als voorbeeld van een boerderijcomplex uit 1914

- vanwege de opvallende detaillering en het materiaalgebruik van de boerderij