Inleiding

WOONHUIS (onderdeel I) met BEDRIJF (onderdeel II). Het woonhuis, een voormalig molenhuis werd gebouwd in 1879. In het bedrijfsgebouw, uit circa 1900 was een fabriekje gehuisvest dat machines voor de schoenenindustrie maakte. Thans is het een werkplaats.

Omschrijving

Het woonhuis staat aan de straat, erachter in haakse richting een bedrijfsgebouw onder zadeldak. Het complex ligt aan de Grotestraat, in een gebied waar van oudsher veel kleine industrie en nijverheid is gehuisvest. Voor het huis staan enkele geschoren lindebomen, restant van de oorspronkelijke straatbeplanting aan de noordzijde van de Grotestraat.

Waardering

Het complex is van algemeen belang. Het complex is van cultuurhistorisch belang als voorbeeld van de sociaal-economische en typologische ontwikkeling van de kleinschalige huisnijverheid. Als zodanig is het zeldzaam en gaaf bewaard gebleven.