Inleiding

BOERDERIJCOMPLEX 'Rehoboth' bestaande uit een HERENBOERDERIJ gebouwd in 1906 in Eclectische Stijl met elementen uit de Chaletstijl en een vrijstaande STAL in vergelijkbare stijl.

De stal heeft aan de achterzijde een nieuw aangebouwde stal, dwars op het oude gedeelte. Aan de zijkant van de boerderij bevindt zich een nieuwe schuur met de nokrichting dwars op die van de boerderij. Aan de weg staat een hek met op de nieuw opgemetselde pijlers de naam van de boerderij. De aanbouw van de stal, het hek en de nieuwe schuur op het terrein zijn voor bescherming van ondergeschikt belang

Omschrijving

In het buitengebied van Schipluiden gelegen stoeterijcomplex waarbij de stal en de boerderij met de nokrichting parallel gelegen zijn, en dwars op de weg. De schuur ligt aan de zuidkant van de boerderij. Tussen de boerderij en de stal loopt de oprit naar het erf. Aan het begin van de oprit bevindt zich het toegangshek.

Waardering

Het complex is van algemeen belang vanwege de cultuurhistorische waarde gelegen in de plaats die het inneemt in de agrarische ontwikkelingsgeschiedenis.

Het complex is van algemeen belang vanwege de architectuurhistorische waarde gelegen in de toegepaste stijl in zowel het woonhuis als de stal en de rijke detaillering.

Het complex heeft ensemblewaarde vanwege de ruimtelijke, functionele en stilistische samenhang tussen de complexonderdelen.

Het complex is gaaf in hoofdvorm.