Inleiding

Aan de westkant van het dorp Steenderen bevindt zich tussen de J.F. Oltmansstraat en de Kerkhofweg een kleine KEUTERBOERDERIJ (1) van het hallehuistype met een ERFAANLEG (2). Deze boerderij is in 1897 gebouwd en valt op door de gave toestand van in- en exterieur en de zorgvuldige geveldetaillering. De boerderij wordt omgeven door de oorspronkelijke erfstructuur.

KEUTERBOERDERIJ van het hallehuistype met ERFAANLEG, gebouwd rond 1897.

- van architectuurhistorische waarde als uitzonderlijk gaaf bewaard voorbeeld van een eenvoudige keuterboerderij. Het pand valt op door de gaaf bewaard gebleven geveldetaillering. de interne structuur en enkele interieuronderdelen. Het geheel is gelegen binnen de grotendeels oorspronkelijke erfstructuur, waardoor het karakter van de boerderij wordt versterkt.

- van stedebouwkundige waarde door de karakteristieke situering aan de rand van het dorp tussen de J.F. Oltmansstraat en de Kerkhofweg.

- van cultuurhistorische waarde als gaaf bewaard typologisch voorbeeld van een keuterboerderij binnen de oorspronkelijke erfaanleg.