Steenderen U 438
Bij Kerkhofweg 18, 7221 AE te Steenderen

Omschrijving

ERFAANLEG rond een kleine keuterboerderij aan de westkant van het dorp Steenderen. Het erf bevindt zich tussen de J.F. Oltmansstraat en de Kerkhofweg en wordt van het weiland gescheiden door een haag met daarachter lindebomen, een kleine boomgaard en grindpaden. Om de boerderij bevindt zich een smal pad van klinkers met daaromheen een breder grindpad.

ERFAANLEG bij een keuterboerderij van het hallehuistype, gebouwd rond 1897.

- van architectuurhistorische waarde als functioneel onderdeel van dit bijzondere complex. De oorspronkelijke erfaanleg vormt een versterking van het monumentale karakter.

- van stedebouwkundige waarde door de karakteristieke situering aan de rand van het dorp tussen de J.F. Oltmansstraat en de Kerkhofweg.

- van cultuurhistorische waarde als gaaf bewaard typologisch voorbeeld van een complex, bestaande uit een keuterboerderij binnen de oorspronkelijke erfaanleg.

Nee Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Erfbeplanting
Nee Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Keibestrating