Inleiding

COMPLEX 'Rossinilaan 11', bestaande uit een VILLA uit 1936 en een GARAGE uit 1939, beide in functionalistische bouwtrant naar het ontwerp van P.J. Elling. De villa is vrijstaand en terugliggend gesitueerd met de garage aan de noordwestzijde op een terrein aan de zuidwestzijde van de Rossinilaan in het Kannesheuvelpark.

Omschrijving

De villa is opgetrokken op rechthoekige plattegrond en bestaat uit een kelder en twee bouwlagen. Zij is samengesteld uit twee kubische volumes, een vierkant, hoog hoofdvolume met een smalle aanbouw aan de westzijde waarvan het platte dak een fors overstek heeft en een lager L-vormig nevenvolume waarvan het platte dak de ingangspartij aan de noordoostzijde overdekt. Op de kruising is een schoorsteen ontworpen. De gevels zijn opgetrokken in wit geschilderde baksteen op een plint in klinkers. De garage is opgetrokken op een rechthoekige plattegrond ter hoogte van een bouwlaag onder plat dak. De gevels zijn opgetrokken in wit geschilderde baksteen op een plint in klinkers. De garagedeuren bevinden zich aan de oostzijde.

Waardering

Het complex 'Rossinilaan 11' is van algemeen belang wegens architectuur- en cultuurhistorische waarde als gaaf bewaard gebleven voorbeeld van een villa met garage in functionalistische bouwtrant uit de eerste helft van de twintigste eeuw, en als onderdeel van de ontstaansgeschiedenis van villaparken, gesitueerd in het Kannesheuvelpark.