Inleiding

Villacomplex 'Beukenhage' bestaande uit een VILLA (1) en DIENSTWONING met MUUR en TOEGANGSHEK (2), beide gebouwd naar ontwerp van de architecten Meijers en Molema (Den Haag) in 1913 in opdracht van W. Kreuk. Het huis met bijbehorende dienstwoning en tuinaanleg is gelegen op het terrein van de van de buitenplaats Backershagen

Omschrijving

Op het terrein van de buitenplaats Backershagen gelegen villacomplex. Het huis is met de voorgevel gelegen naar de Rijksstraatweg, de dienstwoning staat hier rechts achter (noordelijk) aan de Paauwlaan en is verbonden met een muur waarin het toegangshek.

Waardering

Villacomplex Beukenhage uit 1913, is van algemeen belang vanwege de architectuur-, cultuurhistorische- en ensemblewaarde als voorbeeld van een villacomplex, ontwikkeld binnen de transformatie van Wassenaar tot villadorp en als samenstel van historisch ruimtelijk en functioneel gerelateerde onderdelen die afzonderlijk gaaf zijn wat betreft hoofdvorm, materiaalgebruik en detaillering.