Complexomschrijving

Inleiding

LANGGEVELBOERDERIJ met vrijstaande SCHUUR, daterend uit XVIIIB-XIXA. Het geheel is opgetrokken in Ambachtelijk-traditionele stijl. Het complex ligt buiten de bebouwde kom op een ruim erf met boerenbloementuin en fruitbomen.

Omschrijving

De langgevelboerderij ligt met de nok evenwijdig aan de straat. Aan de overkant van een zandweg ligt tegenover de korte gevel van het bedrijfsgedeelte en haaks erop een vrijstaande schuur. De schuur heeft de deelfunctie van het bedrijfsgedeelte van de boerderij overgenomen.

Waardering

Het complex is van algemeen belang. Het heeft cultuurhistorische waarde als voorbeeld van een betrekkelijk gaaf bewaard gebleven samenstel van langgevelboerderij met vrijstaande schuur. Het geheel heeft architectuurhistorische waarde vanwege de in- en uitwendig gaaf behouden hoofdstructuur en het traditionele materiaalgebruik alsmede vanwege onderdelen van het interieur. Het heeft ensemblewaarde wegens de verbondenheid met de historisch-ruimtelijke ontwikkeling van de streek en is straatbeeldbepalend.