Inleiding

Westelijk van de Grindweg en Boezemvaart gelegen complex van WOONHUIS, thans bekend als 'De Jongenjoris', in 1878 gebouwd in Eclectische stijl en een bijbehorend KOETSHUIS, dat iets later en in Chalet-stijl is opgetrokken.

Omschrijving

Parallel aan de Grindweg/Boezemvaart gelegen woonhuis met tuin rondom, opgetrokken in baksteen en voorzien van gepleisterde gevels. Het noordelijk daarvan gelegen, iets teruggerooide en dwars op de Grindweg geprojecteerde, koetshuis is gebouwd in vakwerk van hout en baksteen.

Waardering

Complex 'De Jongenjoris' van woonhuis en koetshuis, in Eclectische en Chalet-stijl, van algemeen belang vanwege de cultuur- en architectuurhistorische, typologische en ensemblewaarde, alsmede wegens de situationele en beeldbepalende waarde binnen het (nog) pre-stedelijke karakter van de lintbebouwing aan de Grindweg.