Complexomschrijving

Inleiding

Complex van (1) R.K. kerk gewijd aan de Heilige Mauritius en (2) keermuur met bakstenen trap, vier hekpijlers, hekwerk. Het complex is gelegen aan het Kerkplein te Schin op Geul tussen Graafstraat en Kerkewegje.

Waardering

Het complex bestaande uit de R.K. kerk gewijd aan de Heilige Mauritius en de keermuur met bakstenen trap, hekpijlers, hekwerk gelegen aan het Kerkplein te Schin op Geul tussen Graafstraat en Kerkewegje vertegenwoordigt het algemeen belang op basis van:

- de ouderdomswaarde;

- de stedenbouwkundige betekenis, wegens de hoge situering en als geledend historisch ensemble binnen de bebouwde kom van Schin op Geul;

- de bouwhistorische waarde die in de complexonderdelen tot uitdrukking komt, bij voorbeeld in de toepassing van regionaal voorkomend bouwmateriaal, t.w. mergel;

- de constructieve, functionele en historische onderlinge betrokkenheid van de complexonderdelen.