Complexomschrijving

Op een ruim terrein gelegen VILLA "Rams Woerthe" in 1898 gebouwd in art nouveau-vormen door de Amsterdamse architect W. van Gendt, in opdracht van Jan Hendrik Tromp Meesters, graanhandelaar te Steenwijk. Sinds 1919 als gemeentehuis in gebruik. De villa is gelegen binnen een PARK in landschapsstijl ontworpen door Henri Copijn en aangelegd in 1899. Het terrein wordt aan de voorzijde afgesloten door een smeedijzeren HEK in art nouveau-vormen op een laag muurtje met natuurstenen afdekplaten. Centrale ingang met boogvormige bekroning, waarin de letters "Rams Woerthe".

Het complex 'Rams Woerthe' bestaande uit een VILLA, PARK en HEK is van algemeen belang vanwege:

-de laat 19de-eeuwse villa Rams Woerthe;

-de deels in structuur en deels in detail gaaf bewaard gebleven laat 19de-eeuwse historische parkaanleg in landschapsstijl, ontworpen door Henri Copijn;

-de visuele samenhang tussen de complexonderdelen;

-de ornamentele waarde van de complexonderdelen.