Omschrijving van het complex

Het complex bestaat uit een achttiende-eeuwse hallehuisBOERDERIJ, een negentiende-eeuwse WAGENSCHUUR en een KIPPENHOK. Van oorsprong bevond zich direct achter de boerderij een forse kapberg met vier roeden en een beweegbaar tentdak. De boerderij en wagenschuur zijn in 2001 gerestaureerd en aangepast aan de woonfunctie.

Het langgerekte perceel is gelegen aan een dijklichaam, ten oosten van de Loosdrechtse plassen. De boerderij is vanaf de straat bereikbaar via een halfverharde oprijlaan tussen de boerderij en de wagenschuur. De boerderij is redelijk vooraan op het kavel gesitueerd. Iets verder naar achteren bevindt zich de wagenschuur. Het kippenhok bevindt zich in de kleine boomgaard voor de wagenschuur. Het perceel wordt deels omgeven door sloten. Het land achter de boerderij bestaat uit veenweiden.

Waardering van het complex

Het complex is van algemeen belang vanwege:

- de cultuurhistorische waarde als voorbeeld van een in de loop van de achttiende, negentiende en twintigste eeuw gegroeid agrarisch bedrijf;

- de visueel-ruimtelijke waarden vanwege de doorzichten naar de achterliggende weiden;

- de stedenbouwkundige waarde vanwege de landelijke situering aan dijklichaam ten oosten van de Loosdrechtse plassen, midden in veenweidegebied;

- de betrekkelijke zeldzaamheid als een van de weinig overgebleven boerderijcomplexen in de omgeving.