511938 - Joodse begraafplaats
Muiden C 721
Muiden C 775
Googweg 6, 1399 ER te Muiderberg

Omschrijving

Isr.Begraafplaats. Door een bakstenen muur met spaarvelden en ezelsrugafdekking omgeven begraafplaats, toegankelijk door een sobere bakstenen poort, bekroond met siervazen. De begraafplaats is aangelegd in 1640 en uitgebreid in 1642, 1660, 1738 en 1859. Op het oudste gedeelte dat in 1673 van grafstenen ontdaan werd, staan twee marmeren tomben, versierd in Lodewijk XIV-stijl en daterend uit ca.1729. Verder een wit-marmeren zerk, waaronder een Sefardische Jood begraven ligt. Op de begraafplaats verder talrijke 18e eeuwse staande grafstenen met Lodewijk XIV-ornament.

Ja Uitvaartcentra en begraafplaatsen Begraafplaats en -onderdelen