335384 - Molenerf de Ster
Catharijne C 9681
Catharijne C 9679
Catharijne C 9682
Catharijne C 9678
Bij Molenpark 8, 3531 EK te Utrecht

Omschrijving

MOLENERF. Het grotendeels verharde terrein wordt gevormd door het thans resterende molenerf van "de Ster" en wordt begrensd door de Leidse Rijn aan de zuidzijde, de Z-vormige gracht aan de noord- en oostzijde en eindigt aan de westzijde met een noord-zuid georienteerde smalle sloot, die de scheiding vormde tussen het molenerf van "de Ster" en het voormalige molenerf van de in 1909 afgebroken molen "de Bijgeval".

De elementen van aanleg zijn: de evengenoemde smalle scheidingssloot, de stalen brug over deze sloot, het lorriespoor dat langs de verschillende houtloodsen naar de brug liep, de balkhaven voor de sleephelling en langs de Leidse Rijn tot de gracht, alsmede de sleephelling van de houtzagerij.

Ja Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Erfinrichting