335384 - Molenerf de Ster
Catharijne C 9681
Molenpark 9, 3531 ET te Utrecht
Molenpark 8, 3531 EK te Utrecht

Omschrijving

MOLENAARSHUIS. in oorsprong uit 1721 daterend molenaarshuis, door toevoeging van de westvleugel in 1827 op een L-vormige plattegrond - met een aangekapte keukenuitbouw aan de noordzijde - met kapverdieping onder samenstel van pannen zadel- en schilddaken met omlopende kroonlijst en drie dakkapellen, en voorzien van zesruitsschuifvensters, bij de westvleugel met blinden; de oostelijke puntgevel bevat verder vlechtingen, de zuidgevel twee paneeldeuren.

Inwendig in het oudste gedeelte een v.m. onderkelderde opkamer in het midden en in de kamers te weerszijden aan de korte uiteinden twee stookplaatsen (kolomnis en schouw); voorts in de westelijke kamer een bedstedenwand; in de westvleugel een marmeren schoorsteenmantel in de uitzichtskamer aan de zuidzijde en een onderkelderde opkamer aan de noordzijde; in de keukenuitbouw een pomp en hangschouw.

Ja Boerderijen, molens en bedrijven Industrie- en poldermolen Molenaarshuis