335384 - Molenerf de Ster
Catharijne C 9681
Bij Molenpark 8, 3531 EK te Utrecht

Omschrijving

ZUIDELIJKE HOUTLOODS. 19e-eeuwse, mogelijk oudere, open houtloods, opgetrokken onder pannen zadeldak met houten gebintconstructie, die de ruimte door middel van telkens drie standvinken op stenen poeren in zeven vakken verdeelt; de ruim overstekende kap wordt voorts door zijwaartse schoren gesteund; de korte uiteinden zijn voorzien van een liggend beschot dat aan de onderzijde is ingezwenkt, en van een puntgevel met makelaar.

De drieledig opgebouwde loods is evenwijdig aan de Leidse Rijn gelegen tussen het molenaarshuis en de zagerij van "de Ster"; aan de noordzijde het lorriespoor dat westwaarts over de stalen brug voert.

De recente aankapping aan de noordzijde valt buiten de bescherming.

Ja Handelsgebouwen, opslag- en transportgebouwen Opslag