335384 - Molenerf de Ster
Catharijne C 9679
Molenpark 2, 3531 EK te Utrecht

Omschrijving

NOORDELIJKE HOUTLOODS. 19e-eeuwse, mogelijk oudere, open houtloods, opgetrokken onder pannen zadeldak, dat naderhand aan de noordzijde is verlengd, met een houten gebintconstructie, die door middel van telkens drie standvinken op stenen poeren de ruimte in zes vakken verdeelt; de ruim overstekende kap wordt voorts door zijwaartse schoren, en korte staanders bij het verlengde dakvlak, gesteund; de betonnen oplegbalken tussen de standvinken zijn hier nog aanwezig. De korte oostgevel is voorzien van een gepotdekseld beschot met puntgevel.

De vierledige loods is evenwijdig langs de Z-vormige erfsloot gesitueerd, noordelijk op het terrein, tussen de molen "de Ster" en de westelijk aangebouwde knechtswoning.

Ervoor langs loop nog het verbindende lorriespoor.

Ja Boerderijen, molens en bedrijven Industrie- en poldermolen