335384 - Molenerf de Ster
Catharijne C 9678
Molenpark 10, 3531 EK te Utrecht

Omschrijving

WESTELIJKE HOUTLOODS AFKOMSTIG VAN "DE BIJGEVAL". Mogelijk nog 18e-eeuwse open houtloods, opgetrokken onder pannen zadeldak, met (deels eiken) houten gebintconstructie, die door middel van telkens drie standvinken op stenen poeren de ruimte in vijf vakken verdeelt; het ruim overstekende dak wordt voorts gesteund door zijwaartse schoren en krommers.

De korte uiteinden zijn voorzien van puntgevels en staand beschot en een makelaar.

De dwars op de Leidsevaart gesitueerde loods was het meest westelijk op het aangrenzende terrein van molen "de Bijgeval" gelegen en is in 1985-'86 vandaar overgebracht naar het terrein van molenerf "De Ster", alwaar het thans dwars op het molenaarshuis is geplaatst.

Ja Boerderijen, molens en bedrijven Industrie- en poldermolen