337499 - Westergasfabriek
Amsterdam Y 2473
Gosschalklaan 6, 1014 DC te Amsterdam

Omschrijving

OOSTELIJKE BAZENWONING. De oostelijke van de twee - vrijstaand, midden op het terrein gelegen - bazenwoningen is opgetrokken onder pannen zadeldak in hardrode baksteen afgewisseld met witgepleisterde blokken en banden, met lijsten op klossen bij de uitbouwen te weerszijden van de hoofdvleugel - waardoor een min of meer kruisvormige plattegrond is ontstaan - en bij de driezijdige erker, waarnaast de ingang is gesitueerd; de topgevels van de hoofdvleugel zijn voorzien van een getrapt spaarveld met venster en toppilaster terwijl de eindgevels van de dwarsaanbouwen door een fronton worden bekroond, waarvan het veld wordt gevuld door een op een spantconstructie gelijkende decoratie.

Ja Woningen en woningbouwcomplexen Dienstwoning(K)