338692 - Vesting Naarden
Naarden G 2918
Vestingwerken 1 D, Naarden
Vestingwerken 1 B, Naarden
Vestingwerken 1 C, Naarden
Vestingwerken 1 E, Naarden

Omschrijving

Segment van verdedigingswerk vesting Naarden, deel uitmakend van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Het werk bestaat uit een aanleg van aardwerken met natte gracht en bijbehorende bebouwing zoals hierna genoemd.

De aanleg vormt een onderdeel van de verdedigingswerken rond Naarden en omvat een bastion en voorliggende natte gracht.

Op het bastion (bekend als bastion Katten) bevinden zich:

- Een bomvrije kazerne (gebouw A), gesitueerd in de linkerflank van de kat;

- Een bomvrije dubbele remise (gebouw B). De remise staat d.m.v. een hijsgat in verbinding met het daar onder gelegen munitiemagazijn;

- Een bomvrije flankkazemat (gebouw C). In het gebouw bevinden zich twee kanonkazematten met munitiemagazijn;

- Een bomvrije schuilplaats en achtergelegen munitiemagazijn (gebouw D);

- Een bomvrije remise met gebogen poterne/doorgang(gebouw E), gesitueerd aan de ZO-zijde van het bastion nabij de Oostwalstraat.

Ja Verdedigingswerken en militaire gebouwen Militair verblijfsgebouw