338692 - Vesting Naarden
Naarden G 2079
Vestingwerken 1 C 1, 1411 WC te Naarden
Vestingwerken 1 F 1, Naarden
Vestingwerken 1 G 1, Naarden
Vestingwerken 1 B 2, Naarden

Omschrijving

Segment van verdedigingswerk vesting Naarden, deel uitmakend van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Het werk bestaat uit een aanleg van aardwerken met natte gracht en bijbehorende bebouwing zoals hierna genoemd.

De aanleg vormt een onderdeel van de verdedigingswerken rond Naarden en omvat een bastion en voorliggende natte gracht.

Op het bastion (bekend als bastion Nieuw Molen) bevinden zich:

- Een poterne (gebouw b(ook wel B2));

- Twee bomvrije gebouwen, elk bestaand uit vijf kanonkelders met kruitkelder, poternes, luistergang en waterpoort (bekend als gebouwen C1 en F1);

- Twee bomvrije gebouwen, bestaand uit onder meer twee kanonremises (bekend als gebouw B1 en gebouw G1).

Ja Verdedigingswerken en militaire gebouwen Bomvrij militair object