338692 - Vesting Naarden
Naarden G 3037
Adriaan Dortsmanplein 1 B, 1411 RC te Naarden

Omschrijving

CANTINEGEBOUW. Voormalige cantine, gebouwd in 1880 nabij de Promerskazerne. Een rechthoekig gebouw onder een zadeldak, met overstek en geschulpte dakranden tussen puntgevels met boogfriezen en tondo in top; de toegang bevindt zich in het midden van de lange, vijf vensterassen tellende NW-gevel, en is voorzien van dubbele paneeldeuren en een gedeeld, getoogd bovenlicht met smeedijzeren lantaarn terzijde, en te weerszijden getoogde schuifvensters met twaalfruitsroedenverdeling en luiken, evenals in de korte ZW-gevel, zij het gekoppeld en zonder luiken (gebouw P 1).

Ja Verdedigingswerken en militaire gebouwen Militair verblijfsgebouw