365879 - Vesting Gorinchem
Gorinchem D 4289
Boerenstraat 44, 4201 GB te Gorinchem

Omschrijving

24. TUIGHUIS OF ARSENAAL. (Boerenstraat 44)Stenen gebouw met verdieping en met pannen gedekte kap (1755). Het is gebouwd op een nagenoeg vierkante grondslag rond een binnenplaats. In de voorgevel drie getoogde poorten en hardstenen plint; daarboven acht ramen met luiken. De achtergevel (aan de Schuttersgracht) heeft drie getoogde poorten, een hardstenen plint en zes ramen met luiken op de begane grond en de verdieping. Boven de gevels een kroonlijst.

Van perceel 575 vallen niet onder de bescherming: een strook ter breedte van 13 meter vanaf de noordgrens en een strook ter breedte van 35 meter vanaf de zuidgrens.

Ja Verdedigingswerken en militaire gebouwen Militaire opslagplaats