407240 - Noorderbegraafplaats
Hilversum R 7547

Dienstwoning, Laan van 1940-45 nr. 4.

Dienstwoning met lage vleugel aan de noordwestzijde, voorzien van een afgeronde noordoosthoek, en overigens opgetrokken met twee in- en uitspringende kubische bouwlagen.

De teruggerooide, lage ingangsportiek bevindt zich aan de zuidwestzijde, gemarkeerd door een dwarsmuur en met ingang aan de zuidzijde. De zuidgevel bevat verder alleen op de beganegrond een negental gekoppelde vensters, terwijl de westgevel in de smalle bovenbouw een vierledige horizontale vensterstrook heeft. De noordgevel bevat een zij-ingang en een venster beneden en op de sterk teruggerooide verdieping bij de hoeken elk een smal venster; voorts op de noordwesthoek de hoogopgaande, in zwart steen gemetselde en brede schoorsteenpartij.

De oostgevel bevat alleen bij de zuidzijde op de verdieping een drieledige vensterpartij.

Dienstwoning van belang als onderdeel van het complex met monumentnummer 407240.