Registergegevens

Monumentgegevens

Monumentnummer
407517
Complexnummer
407240 - Noorderbegraafplaats
Inschrijving register
Kadaster deel/nr
82717/151
Kadastrale aanduiding
Hilversum R 7550
Bij Laan 1940-1945 4, 1222 NL te Hilversum

Omschrijving

DIENSTVLEUGEL.

Langgerekt, vrijstaand dienstgebouw, noordelijk gesitueerd van het aulagebouw en de dienstwoning, met halfrond gebogen westgevel, en in het midden half-open fietsenstalling, gesteund door twee slanke, betegelde kolommen.

De noordgevel bevat een achttal gekoppelde vensters beneden ten behoeve van de achtergelegen in oorsprong voor lijkschouwing bestemde, ruimte aan de oostzijde en een drietal vensters ten behoeve van de oorspronkelijk tot schaftlokaal bestemde ruimte (thans toiletten) aan de westzijde en voorts een eenvoudige ingang met stoep. Dienstgebouw bij een begraafplaats van belang als onderdeel van het complex met monumentnummer 407240.

N.B. De feitelijke begraafplaats, waarvan de oorspronkelijke aanleg wel door Dudok is ontworpen, doch thans slechts ten dele herkenbaar, valt buiten de bescherming. Het feit dat zich hier tevens het graf van Dudok bevindt, doet hieraan niets af.

Dit monument maakt onderdeel uit van complexnummer 407240. Hier vindt u meer informatie over het complex en de bijbehorende monumenten.

Overige gegevens

Oorspronkelijke functies

Hoofdfunctie Hoofdcategorie Subcategorie Functie Verbijzondering Toelichting
Ja Uitvaartcentra en begraafplaatsen Begraafplaats en -onderdelen