Hilversum D 4304
Bij Laapersveld 1, 1213 VB te Hilversum

Vijverpartij.

In onregelmatige, doch bijna symmetrische, vorm, met twee smallere uiteinden aan de noordzijde en een grote uitwaartse buiging aan de zuidoostenzijde, aangelegde vijverpartij, voorzien van twee kunstmatige eilandjes met beplanting en van zacht glooiende, met gras begroeide oevers en palissade-beschoeiing. Bij het noordoostelijk uiteinde en onderaan de heuvel aan de oostzijde een grondduiker, en aan het noordwestelijk uiteinde aansluitend gesitueerd aan het pompgemaalgebouw.

Vijverpartij met bijbehorende onderdelen deel uitmakend van het complex met monumentnummer 407230 en als zodanig van belang.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen Vijver