Omschrijving

Op geaccidenteerd, driehoekig terrein in 1919-20 naar ontwerp van W.M. Dudok in samenwerking met J.H. Meijer ten behoeve van de watervoorziening gerealiseerd complex, bestaande uit een pompgemaalgebouw, vijver- en terraspartijen en padenstelsel, van belang wegens de bijzondere oplossing van een architectonische en civieltechnische ontwerp-opgave, geintegreerd in een tuinarchitectonische entourage.

Complex met de volgende onderdelen: 1. Pompgemaalgebouw, zie voor omschrijving bij complex-onderdeel met monumentnummer: 407533.

2. Vijverpartij, zie voor omschrijving bij complex-onderdeel met monumentnummer: 407537.

3. Zuidoostelijke terraspartij, zie voor omschrijving bij complex-onderdeel met monumentnummer: 407541.

4. Noordwestelijke terraspartij, zie voor omschrijving bij complex-onderdeel met monumentnummer: 407545.

5. Padenstelsel, zie voor omschrijving bij complex-onderdeel met monumentnummer: 407549.