Registergegevens

Monumentgegevens

Monumentnummer
407541
Complexnummer
407230 - Pompgemaal
Inschrijving register
Kadaster deel/nr
82715/192
Internationaal kenteken
Nee
Kadastrale aanduiding
Hilversum D 4304
Bij Laapersveld 1, 1213 VB te Hilversum

Omschrijving

Zuidoostelijke terraspartij.

Aan de zuidoostzijde aangelegde terraspartij op vijf niveaus, uitgevoerd in baksteen, waarbij op het laagste en het hoogste niveau een doorgaande terrasmuur is geplaatst met dwarse, gemetselde bloembakken, waartussen een lange houten zitbank, terwijl de drie tussengelegen terrassen telkens worden gemarkeerd door gemetselde bloembakken en een lange gemetselde stoep van drie treden; alle muren worden bekroond door een dubbele staand gestelde rollaag van strekken, waarin tevens een tandlijst is verwerkt. Aan weerskanten nabij een verbreding van het middenpad elk een soortgelijke, gemetselde plantenbak.

Aan de noordoostzijde van deze terraspartij bevindt zich op de heuveltop een in verwante trant uitgevoerde gemetselde bank, terwijl van de zuidwestelijke pendant slechts het fundament resteert.

Zuidoostelijke terraspartij met bijbehorende onderdelen deel uitmakend van het complex met monumentnummer 407230 en als zodanig van belang.

Dit monument maakt onderdeel uit van complexnummer 407230. Hier vindt u meer informatie over het complex en de bijbehorende monumenten.

Overige gegevens

Oorspronkelijke functies

Hoofdfunctie Hoofdcategorie Subcategorie Functie Verbijzondering Toelichting
Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen Terraspartij