Registergegevens

Monumentgegevens

Monumentnummer
407564
Complexnummer
407239 - Vondelschool
Inschrijving register
Kadaster deel/nr
82721/92
Kadastrale aanduiding
Hilversum P 1288
BY Schuttersweg 36, Hilversum

Omschrijving

V.m. sportgebouwtje.

In oorsprong als sportgebouwtje bestemd bijgebouw, zoveel mogelijk zuidwaarts gesitueerd tegenover de westelijke kopgevel van de naburige fietsenstalling en opgetrokken op L-vormige grondslag met licht in hoogte varierende bouwvolumes, waarbij de noordelijke, in oorsprong als meisjeskleedkamer bestemde, vleugel halfrond wordt beëindigd en wordt doorbroken door verticale vensters en de deur in de oostgevel.

Aansluitend de lager opgetrokken westelijke dwarsvleugel, in oorsprong bestemd als berging en jongenskleedkamer, met horizontaal bovenlicht aan de westzijde, ingang met twee zijlichten in de oostgevel en overigens blinde gevels.

Bijgebouw, deel uitmakend van het schoolcomplex met monumentnummer 407239 en uitsluitend van belang als bijbehorend onderdeel.

N.B. De naderhand op het terrein toegevoegde noodgebouwen, deels verbonden met de oorspronkelijke bijgebouwen, vallen buiten de bescherming, evenals de luifels aan de oostzijde t.b.v. de fietsenstalling.

Ook het schoolgebouw aan de Jonkerstraat (thans A. Roland Holst College) valt buiten de bescherming.

Dit monument maakt onderdeel uit van complexnummer 407239. Hier vindt u meer informatie over het complex en de bijbehorende monumenten.

Overige gegevens

Oorspronkelijke functies

Hoofdfunctie Hoofdcategorie Subcategorie Functie Verbijzondering Toelichting
Ja Sport, recreatie, vereniging en horeca Sport en recreatie Sportgebouw